Ναι στο δοκιμαστικό κλείσιμο της Προκυμαίας από το Δημοτικό Συμβούλιο – Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τη Λιμενική Επιτροπή

Μετά από πέντε ώρες ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 1η Ιουνίου η μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου με θέμα το κλείσιμο της παραλιακής οδού στην Προκυμαία της Χίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο με τη θετική ψήφο όλων των δημοτικών παρατάξεων πλην της “Χιακής Συμπολιτείας” που ψήφισε λευκό, έλαβε την ακόλουθη απόφαση:
“Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου προτρέπει τη Λιμενική Επιτροπή να αποφασίσει το μερικό ή ολικό κλείσιμο (χωρικό και χρονικό) και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας της προκυμαίας από Ξενοδοχείο Χανδρής έως οδού Κανάρη, καθημερινά για απογευματινές και βραδινές ώρες έστω και δοκιμαστικά για τους θερινούς μήνες του 2020”.
Ο εκπρόσωπος των οδηγών λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ κος Γιώργος Κλούβας  καλεσμένος τηλεφωνικά στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΑΝΤ1 Αιγαίου “Καλημέρα με τον ΑΝΤ1” κατέθεσε την αρνητική τοποθέτηση του ξεκάθαρα. Όπως ανέφερε, τα πούλμαν δεν θα μπορούν να περάσουν από πουθενά αλλού ή από την παραλιακή οδό ή από τον περιφερειακό δρόμο. Ένα απλό παράδειγμα που αναφέρθηκε και στο ΔΣ είναι το δρομολόγιο Θυμιανά – Καρφά θα πρέπει να ξεκινήσει από την αφετηρία και στη συνέχεια από τον Φραγκομαχαλα ή από το Τάγμα περιφερειακά και πάει λέγοντας, δηλαδή να αλλάξει το δρομολόγιο τελείως από τις 5 το απόγευμα και μετά. Οι επιβάτες έχουν κατά νου το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Δεν είναι τόσο απλό το θέμα, πρέπει να ενημερωθούν σωστά οι πολίτες να μην ταλαιπωρηθούν.
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, Γιάννης Βουράκης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 Αιγαίου, ανέφερε ότι η Πυροσβεστική ανεξάρτητα αν η παραλιακή είναι ανοικτή ή όχι για οχήματα, θα προσαρμοστεί στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και των δημοτών. «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρησιμοποιεί έτσι και αλλιώς τον Περιφερειακό δρόμο για να αποφύγουμε την κίνηση των κεντρικών δρόμων και λόγω των άναρχων παρκαρισμάτων να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Ακόμη, λόγω του ότι έχουμε μεγάλα οχήματα, σε ανοιχτό μεγάλο δρόμο μπορούμε να κινούμαστε γρηγορότερα» ανέφερε ο κος Βουράκης.

Η Κεντρική Λιμενάρχης Χίου, Ειρήνη Αργύρη από την πλευρά της στο ΔΣ δήλωσε ότι το κλείσιμο της προκυμαίας και στις δυο λωρίδες για όλο το καλοκαίρι δεν είναι εφικτό. Θετική ήταν στην πρόταση μονοδρόμησης της οδού Λεωφόρου Αιγαίου για συγκεκριμένες ώρες και ημέρες. Ακόμη, ο Διευθυντής της Τροχαίας Χίου, Παντελής Καλανδρόπουλος, υποστήριξε ότι το ολικό κλείσιμο της οδού Λεωφόρου Αιγαίου δεν είναι εφικτό, καθώς δημιουργούνται ζητήματα λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου ειδικά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Λιμενική Επιτροπή θα αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με το κλείσιμο των δυο ρευμάτων της παραλιακής οδού και μέχρι στιγμής η απόφασή της είναι να μην κλείσει και στις δυο λωρίδες η προκυμαία αλλά να εφαρμοστεί η μονοδρόμησή της όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.